新座位

呢張相係我係同事個Photo Album老笠,呢個係最初搬入大埔的辦公室摸樣,張相好珍貴架。其實大埔我地部組所佔用的地方,比九龍灣細成四分一,係新界反而迫過係九龍。無計,規劃有問題。
搬入大埔已經有2年零7個月,呢段日子,斷斷續續搬左兩三次。每次不論大搬都細搬,唔知點解,我都係唔使郁,咁就一個位坐超過兩年半。
今次就大搬喇,我地整個營業部搬去樓層的另一邊,地方大左約五、六倍。D新同事未返工,又有同事走左,我地五個人坐成廿個位,我個行有十個位,坐得兩個人。加上呢一邊位於東面,有好大好大的窗,朝早曬到飛起,點開冷氣都唔涼。但太陽一收山,就即刻凍冰冰,室溫的差異,猶如置身沙漠。但個位有開揚的景觀,仲有個房仔可以用黎開下會(但暫時被視頻組用左),好自成一角。
話說回來,點都舒服過以前的。唯有寄望多D人後,可以唔使依家咁空曠喇。

Oct 29, 2007 10:54 am

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s