香港演藝學院-伯大尼古蹟校園

第一次到香港演藝學院做Guest Speaker,跟電影電視學院講Digital and Video Marketing,相對之前係商學院及廣告系,今次講多d Video Marketing。

以前廣告只有大製作的TVC或小本的宣傳易,較少中型製作。近年有賴social media及4G網絡,對Video需求大增,特別係中型製作,百花齊放。而一線製作,budget唔會給TVC少。唔係少左TVC拍就等如夕陽,只係手法同media唔同左姐

古蹟真係好靚,我一入到去就想到"儂本多情"… 情愛,就好像一串夢,夢醒了一切亦空

dsc_0335
圖: 伯大尼前身為修這院

dsc_0365

dsc_0366
圖: 英式風情。香港曾被英國殖民統治超過140年,有些東西是揮之不去

dsc_0345

dsc_0402
圖: 這個教堂不得了

請即like"在途上"的Facebook及Instagam

Facebook:http://www.facebook.com/paulayangpage
Instagram ID: paulayang

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s