音樂替代說話

見到金牛座朋友post
我喜歡說話,即使遇上悶棍,都找到話題(喜唔喜歡講落去係一件事),non-stop唔停係與生俱來的能力
另一面的我係可以完全唔講野,我曾經特登試過一個人去旅行,7日行程除左點餐外,一句野都無講過。有d人平時少講野,一個人在途上會R水吹,但我平時講得太多,呢個時候一句都唔想講。
但我不能無歌!朝早起身,臨訓、出街,office都要有歌。浸左入d歌的時候,係我最唔想講野的時候

通常都話金牛座好穩定,但我識的金牛座,包括我自己,其實正負好極端

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s